Πώς δραπέτευσαν τα δύο τζάγκουαρ που θανατώθηκαν στο Αττικό Πάρκο (video) « inews 365

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Μοιάζει με γρίπη, αλλά είναι πολύ πιο επικίνδυνη ασθένεια – Προειδοποίηση του CDC προς τους γονείς!

Οι γονείς μπορεί να πιστέψουν ότι η ασθένεια του μικρού τους παιδιού είναι ένα απλό κρυολόγημα, ή το πολύ-πολύ, μια γρίπη. Αλλά λίγο...

Πώς δραπέτευσαν τα δύο τζάγκουαρ που θανατώθηκαν στο Αττικό Πάρκο (video)

Κατηγορία Ελλάδα στις   Δεκεμβρίου 16, 2018  | 

O ιδιοκτήτης του Αττικού Πάρκου μίλησε για τον τρόπο που δραπέτευσαν τα δύο άγρια ζώα και γιατί έπρεπε να θανατωθούν.

«Σάλος» προκλήθηκε όταν πήρε διάσταση η είδηση πως δύο τζάγκουαρ θανατώθηκαν στο Αττικό Πάρκο. 

Ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ, ιδιοκτήτης του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου μίλησε στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» του Open για το περιστατικό και προσπάθησε να απαντήσει στις απορίες του κόσμου.

«Πιάναμε κάποιες αντιλόπες που στείλαμε σε ένα ζωολογικό πάρκο στην Κύπρο πριν από 16 μέρες. Μια ξέφυγε, έτρεχε με πολύ μεγάλη ταχύτητα και έπεσε πάνω σε ένα τζάμι. Ένα από τα τζάμια που είναι στον χώρο των τζάγκουαρ. Η αντιλόπη ξαναγύρισε, δυστυχώς το τζάμι έπαθε σοβαρή ζημιά. Διαπιστώθηκε πως ένα από τα τζάγκουαρ προσπαθούσε να βγει. Έτσι, τέθηκε αμέσως σε εφαρμογή το πρωτόκολλο. Κάνουμε κάθε τρεις μήνες ασκήσεις για πιθανά περιστατικά που μπορεί να συμβούν, είναι διεθνές πρωτόκολλο. Το πρώτο μας μέλημα είναι η ασφάλεια των επισκεπτών. Εκείνη την ημέρα υπήρχαν τουλάχιστον 30 άτομα στο πάρκο. 

Επίσης υπήρχαν περίπου 30 υπάλληλοι. Κάποιοι ασχολήθηκαν με το να προστατέψουν τους επισκέπτες. Ένα τζάγκουαρ στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι είχε βγει έξω και το άλλο ετοιμαζόταν να βγει. Δεν είχαμε επιλογή να τα ναρκώσουμε γιατί τα όπλα νάρκωσης είναι μίας βολής και χρειάζεται τουλάχιστον 6 λεπτά να πιάσει το φάρμακο. Η απόφαση ήταν να θανατωθούν γιατί δεν είχαμε άλλη επιλογή. Δυστυχώς.

Τα τζάγκουαρ ήταν ελεύθερα περίπου 5 λεπτά».

Η Jenny ήταν 14 ετών, ο Spotty περίπου 11.


gazzetta.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...

0 σχόλια: