Βρογχίτιδα: 5 tips για να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα « inews 365

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Μοιάζει με γρίπη, αλλά είναι πολύ πιο επικίνδυνη ασθένεια – Προειδοποίηση του CDC προς τους γονείς!

Οι γονείς μπορεί να πιστέψουν ότι η ασθένεια του μικρού τους παιδιού είναι ένα απλό κρυολόγημα, ή το πολύ-πολύ, μια γρίπη. Αλλά λίγο...

Βρογχίτιδα: 5 tips για να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα

Κατηγορία Υγεία στις   Νοεμβρίου 25, 2018  | 

Η βρογχίτιδα είναι φλεγμονή των βρόγχων. Τα συμπτώματά της διαρκούν αρκετές μέρες έως εβδομάδες και μπορεί να γίνουν και χρόνια επηρεάζοντας την ποιότητα ζωής του ατόμου.

Η οξεία βρογχίτιδα διαρκεί μερικές μέρες, ενώ στην περίπτωση που κάποιος είναι καπνιστής μπορεί να διαρκέσει ακόμα και δύο βδομάδες.

Η χρόνια βρογχίτιδα αρχικά εκδηλώνεται σαν απλός «τσιγαρόβηχας», ο οποίος χειροτερεύει τον χειμώνα και είναι συνήθως πιο έντονος τις πρωινές ώρες.

Συνοδεύεται από πτύελα και είναι παρών τις περισσότερες μέρες του μήνα. Αν και πολλοί καπνιστές θεωρούν το βήχα φυσιολογικό ή αναμενόμενο, μπορεί να αποτελεί καμπανάκι παθολογικής κατάστασης.


Παράγοντες που συμβάλλουν στην εκδήλωση βρογχίτιδας είναι επίσης η έκθεση σε σκόνη, ουσίες που ερεθίζουν τους πνεύμονες και η μόλυνση του περιβάλλοντος.

Πολλοί επαγγελματίες που εισπνέουν καθημερινά ερεθιστικές ή βλαπτικές ουσίες αναπτύσσουν χρόνια βρογχίτιδα.

Η πάθηση παρουσιάζει εξάρσεις, που μπορεί να οφείλονται σε ιογενείς λοιμώξεις, στην ατμοσφαιρική ρύπανση και σε αλλεργίες.

Η συσσώρευση βλέννας στους βρογχικούς σωλήνες δυσκολεύει την αναπνοή, ενώ στη φάση έξαρσης της νόσου, οι πάσχοντες εμφανίζουν πονόλαιμο, πυρετό, συμφόρηση στο θώρακα και δύσπνοια.

Δείτε πώς θα ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα της βρογχίτιδας, σύμφωνα με τις οδηγίες της Αμερικανικής Ακαδημίας Οικογενειακών Ιατρών:

- Πίνετε πολλά υγρά, αλλά αποφεύγετε την καφεΐνη και το αλκοόλ.

- Ξεκουραστείτε.

- Πάρτε μη συνταγογραφούμενα αντιφλεγμονώδη για τη μείωση της φλεγμονής και την αντιμετώπιση του πυρετού και του πόνου.

- Πάρτε κάποιο αντιβηχικό. Τα παιδιά πρέπει να είναι τουλάχιστον 6 ετών.

- Αυξήστε τα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι, χρησιμοποιώντας υγραντήρα.

Εάν τα συμπτώματα δεν βελτιωθούν, συμβουλευτείτε γιατρό.


iatropedia.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...

0 σχόλια: