Ιαπωνία: Εξαφανίστηκε ολόκληρο νησί και δεν το κατάλαβε κανείς! « inews 365

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Μοιάζει με γρίπη, αλλά είναι πολύ πιο επικίνδυνη ασθένεια – Προειδοποίηση του CDC προς τους γονείς!

Οι γονείς μπορεί να πιστέψουν ότι η ασθένεια του μικρού τους παιδιού είναι ένα απλό κρυολόγημα, ή το πολύ-πολύ, μια γρίπη. Αλλά λίγο...

Ιαπωνία: Εξαφανίστηκε ολόκληρο νησί και δεν το κατάλαβε κανείς!

Κατηγορία Διεθνή στις   Νοεμβρίου 02, 2018  | 

Η Ιαπωνία κινδυνεύει να δει την αιγιαλίτιδα ζώνη της κοντά στα θαλάσσια σύνορα με τη Ρωσία να… βυθίζεται, αφού ένα μικροσκοπικό νησί «εξαφανίστηκε»!

Το ακατοίκητο νησί ονομάζεται Esanbe Hanakita Kojima και υποστηρίζεται πως εξαφανίστηκε κάτω από τα κύματα χωρίς να τα αντιληφθεί κανείς! Δεν το πρόσεξαν ούτε οι κάτοικοι του νησιού Sarufutsu, το οποίο απέχει μόλις μισό χλμ. από το νησάκι που «χάθηκε» έτσι ξαφνικά από τον χάρτη.

Το Esanbe Hanakita Kojima είναι ένα από 158 ακατοίκητα νησιά που έχουν ονομαστεί από την κυβέρνηση το 2014, σε μια προσπάθεια εδραίωσης της εδαφικής της κυριαρχίας και επέκτασης της ΑΟΖ της, όπως αναφέρεται και στην Guardian.
Οι ντόπιοι ενημερώθηκαν για την πιθανή εξαφάνιση του νησιού, από τον συγγραφέα Hiroshi Shimizu, ο οποίος είχε επισκεφθεί το Sarufutsu επειδή έγραφε ένα βιβλίο σχετικά με τα «κρυμμένα» νησιά της Ιαπωνίας.

Ο Shimizu όταν το αντιλήφθηκε, ειδοποίησε τον τοπικό αλιευτικό συνεταιρισμό, ο οποίος έστειλε καράβια στην τοποθεσία. Εκεί ήταν που ανακάλυψε, πως το νησί όντως είχε «εξαφανιστεί»!


Η ιαπωνική ακτοφυλακή ανέφερε πως το Esanbe Hanakita Kojima κατάφερε να επιβιώσει το 1987, όπου βρισκόταν μόλις 1,4 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στοιχείο που οδηγεί τους ειδικούς στο συμπέρασμα ότι το νησί διαβρώθηκε από τον άνεμο και τους πάγους.

Οι Αρχές αναμένεται να επισκεφθούν την περιοχή, ώστε να βεβαιωθούν σχετικά με το τι έχει συμβεί. Εάν η εκδοχή «εξαφάνισης» επιβεβαιωθεί, τότε η ΑΟΖ της Ιαπωνίας θα συρρικνωθεί κατά μισό χιλιόμετρο.

Σας άρεσε; Πατήστε...

0 σχόλια: