Καρχαρίας τίγρης τρώει το κουφάρι φάλαινας και προκαλεί τρόμο (video) « inews 365

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Μοιάζει με γρίπη, αλλά είναι πολύ πιο επικίνδυνη ασθένεια – Προειδοποίηση του CDC προς τους γονείς!

Οι γονείς μπορεί να πιστέψουν ότι η ασθένεια του μικρού τους παιδιού είναι ένα απλό κρυολόγημα, ή το πολύ-πολύ, μια γρίπη. Αλλά λίγο...

Καρχαρίας τίγρης τρώει το κουφάρι φάλαινας και προκαλεί τρόμο (video)

Κατηγορία Viral στις   Οκτωβρίου 05, 2018  | 

Ένα εξαιρετικά σπάνιο ντοκουμέντο κάνει τον γύρο του διαδικτύου, καθώς απεικονίζει τις στιγμές που ένας μεγάλος καρχαρίας τίγρης έχει σχεδόν βγει στην στεριά για να καταβροχθίσει τα απομεινάρια μίας φάλαινας που βρίσκονται στα ρηχά της παραλίας.

Οι συγκλονιστικές εικόνες καταγράφηκαν σε ακτή της Πόντα στην Μοζαμβίκης στην νοτιοανατολική ακτή της Αφρικής, ενώ δεκάδες κάτοικοι της περιοχής συνέρευσαν στο σημείο για να πάρουν μία γεύση από το γέυμα του καρχαρία.

Μάλιστα, ο θηρευτής των ωκεανών κάποια στιγμή φαίνεται να παρασύρεται σε απόσταση αναπνοής από τους κατοίκους, ενώ για μερικά δευτερόλεπτα κόλλησε στον πυθμένα και χρειάστηκε την βοήθεια ενός κύματος για να συνεχίσει ακάθεκτος το εκλεκτό του γεύμα.

Συνολικά, περίπου 60 διαφορετικοί καρχαρίες πέρασαν από το σημείο για να τραφούν με την νεκρή φάλαινα, προκαλώντας -όπως είναι φυσικό- τρόμο κι αναστάτωση στον ντόπιο πληθυσμό.


Σύμφωνα με θαλάσσιους βιολόγους, οι εικόνες νεκρών φαλαινών στους αχανείς ωκεανούς είναι αρκετά συχνές, όμως σπανίζουν περιστατικά καταγραφής καρχαριών που τρέφονται από τα απομεινάρια τους, ειδικά σε τόσο κοντινή απόσταση από τις ακτές κατοικημένων περιοχών.

Ντόπιοι έχουν αναφέρει αρκετές φορές θεάσεις καρχαριών στην ευρύτερη περιοχή της νότιας Μοζαμβίκης, καθώς η εγγύτητα του σημείο με το πέρασμα που συνδέει τον Ινδικό με τον Ατλαντικό ωκεανό προσελκύει δεκάδες είδη καρχαριών, συμπεριλαμβανομένου Μεγάλου Λευκού και του καρχαρία-τίγρη.

Λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα, στις ακτές της Νοτίου Αφρικής, κάθε χρόνο σημειώνονται δεκάδες επιθέσεις καρχαριών, αρκετές από τις οποίες αποδεικνύονται θανατηφόρες.

gazzetta.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...

0 σχόλια: