Θολά ούρα: Τι πρέπει να γνωρίζετε – Οι πιο πιθανές αιτίες « inews 365

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Μοιάζει με γρίπη, αλλά είναι πολύ πιο επικίνδυνη ασθένεια – Προειδοποίηση του CDC προς τους γονείς!

Οι γονείς μπορεί να πιστέψουν ότι η ασθένεια του μικρού τους παιδιού είναι ένα απλό κρυολόγημα, ή το πολύ-πολύ, μια γρίπη. Αλλά λίγο...

Θολά ούρα: Τι πρέπει να γνωρίζετε – Οι πιο πιθανές αιτίες

Κατηγορία Υγεία στις   Οκτωβρίου 21, 2018  | 

Τα ούρα μπορούν να αποκαλύψουν σημαντικές πληροφορίες για την υγεία μας, καθώς μαζί με αυτά απορρίπτονται από τον οργανισμό μας τοξίνες και άλλες βλαβερές ουσίες.

Σημάδι καλής υγείας και ομαλής λειτουργίας του ουροποιητικού είναι τα εντελώς διάφανα ή ελαφρώς κιτρινωπά ούρα (στο χρώμα του σταχυού).

Τι σημαίνει εάν τα ούρα δεν είναι διάφανα αλλά θολά;

Η συνηθέστερη αιτία είναι η αφυδάτωση. Εάν δεν έχουν εκδηλωθεί άλλα ανησυχητικά συμπτώματα, όπως τσούξιμο ή πόνος κατά την ενούρηση, και τα ούρα επανέλθουν στη φυσιολογική τους απόχρωση μετά από μερικές ημέρες, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Άλλη μια κοινή αιτία είναι η βακτηριακή λοίμωξη. Εάν εισχωρήσουν στην ουροδόχο κύστη μικροοργανισμοί όπως το βακτήριο Εσερίχια κόλι (E.coli), αποστέλλονται στο σημείο λευκά αιμοσφαίρια για να αντιμετωπιστεί η λοίμωξη. Τα λευκά αιμοσφαίρια που απορρίπτονται μέσω των ούρων ευθύνονται για τα θολά ούρα στην περίπτωση αυτή.

Στις γυναίκες, τα κολπικά υγρά που παράγονται σε περίπτωση κολπίτιδας (από βακτήριο, μύκητα ή παράσιτο) μπορεί να αλλοιώσουν την απόχρωση των ούρων και αυτά να μοιάζουν θολά.

Στους άντρες, τα ούρα μπορεί να είναι θολά μετά τη σεξουαλική επαφή, λόγω υπολειμμάτων σπέρματος που απορρίπτονται μαζί με αυτά.

Τα ούρα μπορεί επίσης να είναι θολά λόγω κρυστάλλων ασβεστίου ή φωσφόρου που απορρίπτει το σώμα. Η αιτία στην περίπτωση αυτή είναι πιθανότατα η διατροφή, για παράδειγμα η υπερκατανάλωση γάλακτος, τυριού ή ζωικών οργάνων όπως το συκώτι και οι νεφροί.

Σας άρεσε; Πατήστε...

0 σχόλια: