Σεισμός στη Ζάκυνθο: Το τσουνάμι έφτασε στην Ιταλία σε 56 λεπτά! « inews 365

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Μοιάζει με γρίπη, αλλά είναι πολύ πιο επικίνδυνη ασθένεια – Προειδοποίηση του CDC προς τους γονείς!

Οι γονείς μπορεί να πιστέψουν ότι η ασθένεια του μικρού τους παιδιού είναι ένα απλό κρυολόγημα, ή το πολύ-πολύ, μια γρίπη. Αλλά λίγο...

Σεισμός στη Ζάκυνθο: Το τσουνάμι έφτασε στην Ιταλία σε 56 λεπτά!

Κατηγορία Ελλάδα στις   Οκτωβρίου 27, 2018  | 

Σε ένα εντυπωσιακό video που ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου έχει καταγραφεί πως, μέσα σε 56 λεπτά, το τσουνάμι που δημιουργήθηκε μετά το σεισμό στη Ζάκυνθο τα ξημερώματα της Παρασκευής (26.10.2018) έφτασε στις ακτές της Ιταλίας.

Το τσουνάμι μετά τον ισχυρό σεισμό στη Ζάκυνθο έφτασε στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο μετά από 26 λεπτά αγγίζοντας και τα 20 εκατοστά. Στη συνέχεια, όπως φαίνεται στο video που ανέβασε ο Σάκης Αρναούτογλου, 56 λεπτά περίπου μετά τον σεισμό, τα κύματα από το τσουνάμι έφτασαν μέχρι τη θάλασσα του Le Castella, στην επαρχία Crotone της Ιταλίας αγγίζοντας περίπου τα 6 εκατοστά σε σύγκριση με τη μέση στάθμη της θάλασσας και τα 9 εκατοστά προς τον θαλάσσιο χώρο του Crotone τα αμέσως επόμενα λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βίντεο σοκ: Η στιγμή που ο σεισμός "χτυπάει" τη Λαμία!


«Αν και αυτά τα ύψη μπορεί να υποδηλώνουν ένα μη σημαντικό γεγονός, πρέπει να διευκρινιστεί ότι τα κύματα εξακολουθούν να είναι επικίνδυνα για τους ανθρώπους, επειδή φθάνουν στις ακτές με μεγάλη ταχύτητα, δημιουργώντας ισχυρά ρεύματα. Επιπλέον, ακόμη πιο επικίνδυνα κύματα (αποτελέσματα ενίσχυσης) μπορούν να δημιουργηθούν τοπικά», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο «αρκετοί μάρτυρες παρατήρησαν αύξηση της στάθμης της θάλασσας ύψους περίπου μισού μέτρου σε ορισμένες περιοχές του Salento, στην ακτή μεταξύ Capo di Leuca και Otrantο της Ιταλίας».

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται τσουνάμι στη Μεσόγειο. «Στο παρελθόν, ως αποτέλεσμα ισχυρών σεισμών, υπήρξαν αρκετά τσουνάμι, όπως αυτό το 365 μ.Χ., το οποίο ξεκίνησε από την Κρήτη και το οποίο κατέστρεψε την Αλεξάνδρεια της Αίγυπτου προκαλώντας παράλληλα χιλιάδες θανάτους σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Πιο πρόσφατα, τον Νοέμβριο του 2015, σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 6,5 κοντά στη Λευκάδα που δημιούργησε επίσης ένα μικρό τοπικό τσουνάμι», σημειώνει ο Σάκης Αρναούτολου.

Σας άρεσε; Πατήστε...

0 σχόλια: