Πανικός στη Σκωτία: Μαύρος πάνθηρας κυκλοφορεί ελεύθερος « inews 365

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Μοιάζει με γρίπη, αλλά είναι πολύ πιο επικίνδυνη ασθένεια – Προειδοποίηση του CDC προς τους γονείς!

Οι γονείς μπορεί να πιστέψουν ότι η ασθένεια του μικρού τους παιδιού είναι ένα απλό κρυολόγημα, ή το πολύ-πολύ, μια γρίπη. Αλλά λίγο...

Πανικός στη Σκωτία: Μαύρος πάνθηρας κυκλοφορεί ελεύθερος

Κατηγορία Διεθνή στις   Οκτωβρίου 20, 2018  | 

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας στην Σκωτία, μετά από αρκετές αναφορές κατοίκων, οι οποίοι κάνουν λόγο για την ύπαρξη ενός μαύρου πάνθηρα.

Η πρώτη μαρτυρία προήλθε από έναν κάτοικο της περιοχής Κόαλχαλ κοντά στο Κιλμάρνοκ, ο οποίος ανέφερε ότι είδε ένα μαύρο πάνθηρα να τριγυρνάει στην εξοχή, κατά τη διάρκεια βόλτας με τον σκύλο του.

Τις επόμενες ώρες και μέρες αντίστοιχες αναφορές περιοίκων άρχισαν να κατακλύζουν τα τηλεφωνικά κέντρα της τοπικής αστυνομίας, γεγονός που οδήγησε τις αρχές να εκδώσουν προειδοποιητική ανακοίνωση, καλώντας όλους τους κατοίκους των γύρω περιοχών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην ύπαιθρο, καθώς οι μαύροι πάνθηρες συγκαταλέγονται στα πιο επικίνδυνα αιλουροειδή του πλανήτη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί εφικτός ο προσδιορισμός των αιτιών της εμφάνισης του άγριου ζώου σε μία περιοχή αφιλόξενη για το είδος του, ενώ επικρατέστερο σενάριο θεωρείται ότι το ζώο είτε δραπέτευσε είτε απελευθερώθηκε στην φύση από κάποιον που το κατείχε παράνομα και πλέον αδυνατούσε να το συντηρήσει.

Οι μαύροι πάνθηρες αποτελούν υποείδη της κοινής λεοπάρδαλης και των τζάγκουαρ, ωστόσο διαφέρουν σημαντικά τόσο στο χρώμα τους όσο και στις συνήθειές τους. Πληθυσμοί μαύρων πανθήρων απαντώνται κυρίως σε τροπικά δάση στην Νότια Αμερική και στην Ινδονησία, ενώ ο πληθυσμός τους έχει γνωρίσει δραματική μείωση τις τελευταίες δεκαετίες και πλέον συγκαταλέγεται στα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση.

Σας άρεσε; Πατήστε...

0 σχόλια: