Νέα προσέγγιση στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου « inews 365

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Μοιάζει με γρίπη, αλλά είναι πολύ πιο επικίνδυνη ασθένεια – Προειδοποίηση του CDC προς τους γονείς!

Οι γονείς μπορεί να πιστέψουν ότι η ασθένεια του μικρού τους παιδιού είναι ένα απλό κρυολόγημα, ή το πολύ-πολύ, μια γρίπη. Αλλά λίγο...

Νέα προσέγγιση στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

Κατηγορία Υγεία στις   Οκτωβρίου 30, 2018  | 

Σε μια προσπάθεια να αναπτυχθούν αποτελεσματικότερες θεραπείες για τον καρκίνο, οι επιστήμονες αναζητούν θεραπείες που δεν θα επιβαρύνουν το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών. Μια πιθανότητα είναι η χρήση αντισωμάτων που ενεργοποιούν το CD40, μια πρωτεΐνη ανοσοκυττάρων που, όταν πυροδοτείται, ωθεί το υπόλοιπο ανοσοποιητικό σύστημα να ξεκινήσει να δράσει.

Αν και πολλά υποσχόμενα, τα φάρμακα που στοχεύουν το CD40 έχουν περιοριστεί λόγω των σημαντικών παρενεργειών τους: σε δόσεις επαρκείς για να σκοτώσουν όγκους, τα αντισώματα μπορεί να είναι τοξικά. Ωστόσο, σε μια πρόσφατη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών , οι επιστήμονες του Rockefeller David A. Knorr, Rony Dahan και Jeffrey V. Ravetch περιγράφουν έναν ασφαλέστερο τρόπο για την παροχή αυτού του είδους θεραπείας.


Σε προηγούμενες μελέτες, η ομάδα χρησιμοποίησε ένα μοναδικό μοντέλο ποντικού για να κατασκευάσει ένα αντίσωμα που δεσμεύεται σφιχτά με ανθρώπινους υποδοχείς CD40. Αυτό το τροποποιημένο αντίσωμα, βρήκαν, εξαλείφει τους όγκους πιο αποτελεσματικά από οποιοδήποτε άλλο φάρμακο στην κατηγορία του.

Χρησιμοποιώντας το ίδιο μοντέλο ποντικών, οι ερευνητές έχουν πλέον διαπιστώσει ότι το αντίσωμα τους μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές αίματος και ήπατος όταν χορηγούνται σε ολόκληρο το σώμα σε δόσεις αρκετά υψηλές ώστε να είναι αποτελεσματικές. Για να παρακάμψουν αυτό το ζήτημα, οι ερευνητές χορήγησαν χαμηλές δόσεις του φαρμάκου απευθείας στο χώρο του όγκου. Αυτή η στρατηγική ελεγχόταν τόσο τον όγκο που εγχύθηκε, όσο και οι όγκοι που δεν είχαν ενεθεί – χωρίς να προκαλούν τις τοξικότητες που παρατηρήθηκαν σε προηγούμενες μελέτες.

Οι ερευνητές σχεδιάζουν, με την υποστήριξη του Robertson Therapeutic Development Fund, να ξεκινήσουν τις κλινικές μελέτες του αντισώματος αυτού του χειμώνα.

healthweb.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...

0 σχόλια: