Επιστήμονας NASA σε Τούρκους: «Μην πυροβολείτε τον ήλιο»! Το παράξενο έθιμο στα Άδανα (video) « inews 365

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Μοιάζει με γρίπη, αλλά είναι πολύ πιο επικίνδυνη ασθένεια – Προειδοποίηση του CDC προς τους γονείς!

Οι γονείς μπορεί να πιστέψουν ότι η ασθένεια του μικρού τους παιδιού είναι ένα απλό κρυολόγημα, ή το πολύ-πολύ, μια γρίπη. Αλλά λίγο...

Επιστήμονας NASA σε Τούρκους: «Μην πυροβολείτε τον ήλιο»! Το παράξενο έθιμο στα Άδανα (video)

Κατηγορία Διεθνή στις   Οκτωβρίου 02, 2018  | 

Τούρκος επιστήμονας της NASA επιχείρησε να βάλει τέλος στο έθιμο που επικρατεί στα Άδανα, στη νότια Τουρκία.

Το 2016 έκαναν τον γύρο των social media πλάνα που εμφάνιζαν Τούρκους στα Άδανα να πυροβολούν τον ήλιο, ακόμα και με… αυτόματα όπλα, εξαγριωμένοι για τον καύσωνα. Σύμφωνα με τη Hurriyet, η τουρκική αστυνομία είχε προχωρήσει τότε στην κράτηση δύο ανδρών, γιατί διακινδύνευαν τη ζωή συμπολιτών τους, ενώ ο Δήμος των Αδάνων εξέδωσε προειδοποίηση για κυρώσεις σε όλους, όσοι… πυροβολούν στον ήλιο.

Ο Ουμούτ Γιλντίζ έκανε τη δήλωση στο Φεστιβάλ Επιστήμης στα Άδανα. Απαντώντας σε ερωτήσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Γιλντίζ ρωτήθηκε από μαθήτρια εάν οι πυροβολισμοί στον ήλιο είναι μια καλή ιδέα για λίγη δροσιά στην πόλη της, γνωστή για τις υψηλές της θερμοκρασίες το καλοκαίρι.
«Όχι, τα όπλα δεν θα λειτουργήσουν, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πυραύλους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος επιστήμονας, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. «Ζω στην Καλιφόρνια, και είναι επίσης πολύ ζεστά εδώ, αλλά δεν πυροβολούμε στον ήλιο» πρόσθεσε χαριτολογώντας.


newsit.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...

0 σχόλια: