Μια απλή εφεύρεση που έβγαλε εκατομμύρια « inews 365

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Μοιάζει με γρίπη, αλλά είναι πολύ πιο επικίνδυνη ασθένεια – Προειδοποίηση του CDC προς τους γονείς!

Οι γονείς μπορεί να πιστέψουν ότι η ασθένεια του μικρού τους παιδιού είναι ένα απλό κρυολόγημα, ή το πολύ-πολύ, μια γρίπη. Αλλά λίγο...

Μια απλή εφεύρεση που έβγαλε εκατομμύρια

Κατηγορία Τεχνολογία στις   Οκτωβρίου 23, 2018  | 

Υπάρχουν αρκετές εφευρέσεις που στην αρχή τους δεν προδίκαζαν την μεταγενέστερη επιτυχία τους. Είτε οπτικά, είτε για την χρησιμότητά τους. Μια από αυτές, βγήκε στην αγορά στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Το μυστικό της επιτυχίας της ήταν πως μπορεί να προβλέψει το μέλλον. Αν και δεν προέβλεψε πόσα εκατομμύρια μπόρεσε να βγάλει μια τόσο απλή εφεύρεση.

Το 1944 o Albert Carter, εμπνεύστηκε από την πνευματίστρια μητέρα του μια συσκευή που μπορούσε να «διαβάσει» το μέλλον. Έκανε αίτηση κατοχύρωσης της πατέντας και βρήκε τους κατάλληλους ανθρώπους ώστε να μπορέσει να διοχετεύσει την κυλινδρική αυτή συσκευή στην αγορά. Μαζί με ακόμα δτο άνδρες, ίδρυσαν την εταιρία Alabe Crafts. Η Alabe κατάφερε να βγάλει στην αγορά την συσκευή, με το όνομα, «The Syco-Slate». Ωστόσο ο Carter πέθανε πριν κατοχυρωθεί η πατέντα του το 1948.

O συνεργάτης του και μηχανικός Abe Bookman, έκανε μερικές αναπροσαρμογές, και το «The Syco-Slate» το 1948 κυκλοφόρησε ως μια ιριδίζουσα κρυστάλλινη σφαίρα. Το προϊόν δεν είχε μεγάλη επιτυχία. Χρειαζόταν ια τελευταία πινελιά ώστε να γίνει ανάρπαστο. Όπως έγινε αργότερα.

Μια εταιρία από το Σικάγο, η Brunswick Billiards, εξέτασε προσεκτικά το προϊόν. Δεν πρέπει να χρειάστηκε και πολύ σκέψη. Προσέλαβε την Alabe Crafts, ώστε να φτιάξει μια νέα έκδοση του προϊόντος που θα είχε το σχήμα και το design της μαύρης μπάλας του μπιλιάρδου με το νούμερο «8». Αυτό ήταν. Έτσι γεννήθηκε η λεγόμενη «Magic 8-Ball», που έγινε σχεδόν αμέσως επιτυχία, με πολλούς να την έχουν ακόμα στο σπίτι τους, ως παιχνίδι περισσότερο και όχι ως μηχανή πρόβλεψης.

Εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες και σειρές και αυτό βοήθησε στην εμπορική της επιτυχία. Είναι γεμάτη με σκούρο μπλε οινόπνευμα. Για να την χρησιμοποιήσεις, πρέπει να κάνει μια ερώτηση δυνατά, να την κουνήσεις και ύστερα να την γυρίσεις ανάποδα. Και αυτή θα σου απαντήσει.

Η απλή αυτή εφεύρεση κατάφερε να κερδίσει εκατομμύρια δολάρια, κυρίως λόγω του χαμηλού κόστους της, με μερικούς να πιστεύουν ακόμα και σήμερα πως δεν είναι παιχνίδι αλλά έχει «μαγικές» δυνάμεις. Αν και δεν ισχύει, το μυστήριο που περιβάλει την ίδια και της απαντήσεις της, είναι ακόμα και σήμερα αρκετά συναρπαστικό.


Σας άρεσε; Πατήστε...

0 σχόλια: