Φιλοζωική οργάνωση ζητά να σταματήσει η “σφαγή” των αρουραίων στο Παρίσι! « inews 365

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Μοιάζει με γρίπη, αλλά είναι πολύ πιο επικίνδυνη ασθένεια – Προειδοποίηση του CDC προς τους γονείς!

Οι γονείς μπορεί να πιστέψουν ότι η ασθένεια του μικρού τους παιδιού είναι ένα απλό κρυολόγημα, ή το πολύ-πολύ, μια γρίπη. Αλλά λίγο...

Φιλοζωική οργάνωση ζητά να σταματήσει η “σφαγή” των αρουραίων στο Παρίσι!

Κατηγορία Περίεργα στις   Οκτωβρίου 08, 2018  | 

Καμπάνια κατά της “σφαγής” των αρουραίων στο Παρίσι, έχει ξεκινήσει μια ομάδα για τα δικαιώματα των ζώων, σε δεκάδες σταθμούς του μετρό στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η εκστρατεία κατά της σφαγής των αρουραίων στο Παρίσι ξεκίνησε από την οργάνωση «Paris Animaux Zoopolis», ο οποία τάσσεται υπέρ των δικαιωμάτων όλων των ζώων, ανεξάρτητα από το αν είναι αγαπητά ή όχι από τους ανθρώπους.

Έτσι έχει κολλήσει χιλιάδες αφίσες στους σταθμούς μετρό στο Παρίσι, που δείχνουν

χαριτωμένους αρουραίους με επιγραφές όμως «ευαίσθητα όντα» τα οποία «έχουν συναισθήματα» και καλείς τις αρχές του Παρισιου να απέχουν από την μάχη κατά των αρουραίων, στην οποία πρωτοστατεί ο δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, Αν Ινταλγκό.

«Οι αρουραίοι δεν πρέπει να θεωρούνται συνώνυμοι με τη βρωμιά» ισχυρίζεται ο Φιλίπ Ρεν, συν-ιδρυτής της οργάνωσης, τονίζοντας πως αντίθετα συμβάλλουν στη μείωση των σκουπιδιών καταναλώνοντας περίπου επτά κιλά σκουπιδιών στη διάρκεια της ζωής τους.

Το Παρίσι έχει πληθυσμό περίπου 4 εκατομμύρια αρουραίων, αριθμός που μπορεί εύκολα και γρήγορα να ξεπεράσει τον ανθρώπινο πληθυσμό καθώς πολλαπλασιάζονται με ταχείς ρυθμούς.

Οι αρουραίοι γεννούν 6 – 8 φορές το χρόνο από 4 – 6 μικρά, γεγονός που σημαίνει 2.832 νέους απογόνους τον χρόνο και έχουν κατακλύσει τη γαλλική πρωτεύουσα, ειδικά ύστερα από πλημμύρες και όταν γίνονται μεγάλα έργα, τα οποία τα αναγκάζουν να βγουν από τις φωλιές τους.

Οι αρχές δίνουν μάχη εδώ και καιρό με διάφορα μέσα, όπως η τοποθέτηση παγίδων, δηλητήρια καθώς και φράξιμο των εισόδων αποχέτευσης, όμως τα μέτρα αυτά έχουν επικριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και γίνονται προσπάθειες για ηπιότερα.

Τον Ιανουάριο, οι αρχές υιοθέτησαν ένα σχέδιο κατά την εξολόθρευση των αρουραίων ,ύψους 1,7 εκατ. ευρώ (1,96 εκατ. δολάρια ΗΠΑ), ωστόσο το κονδύλι αυτό θεωρείται εξαιρετικά μικρό καθώς για τον ίδιο λόγο ο δήμος της Νέας Υόρκης διέθεσε πέρυσι κονδύλι ύψους 32 εκατ. Δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σας άρεσε; Πατήστε...

0 σχόλια: