Αν έχετε κι εσείς κακό συνάδελφο στη δουλειά, θα λατρέψετε τη συμβουλή μιας διευθύντριας « inews 365

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Μοιάζει με γρίπη, αλλά είναι πολύ πιο επικίνδυνη ασθένεια – Προειδοποίηση του CDC προς τους γονείς!

Οι γονείς μπορεί να πιστέψουν ότι η ασθένεια του μικρού τους παιδιού είναι ένα απλό κρυολόγημα, ή το πολύ-πολύ, μια γρίπη. Αλλά λίγο...

Αν έχετε κι εσείς κακό συνάδελφο στη δουλειά, θα λατρέψετε τη συμβουλή μιας διευθύντριας

Κατηγορία Διεθνή στις   Οκτωβρίου 28, 2018  | 

Η Beth Comstock είναι σήμερα ένα από τα πιο καυτά ονόματα του κόσμου των μάνατζερ, η διευθύντρια που κάθε κολοσσός ονειρεύεται να έχει στις τάξεις του.

Διευθύντρια κάποτε στην General Electric και το NBC κατόπιν, δεν θα ξεχάσει ποτέ έναν τυραννικό συνάδελφό της, τον Gavin (πιθανότατα όχι το πραγματικό του όνομα) που της είχε κάνει κόλαση τη ζωή.

Αυτά αποκαλύπτει η Comstock στο νέο της βιβλίο «Imagine It Forward» για τον δεσποτικό συνάδελφο: «Μιλούσε συνεχώς πάνω στα λόγια μου, δεν ζητούσε τη γνώμη μου πριν αποφασίσει τις απαντήσεις σε περίπλοκες ερωτήσεις που τον ξεπερνούσαν και γενικότερα έπρεπε να έχει τον τελικό λόγο σε όλα».


Η Comstock λέει μάλιστα πως ακόμα και εφιάλτες έφτασε να βλέπει με τον Gavin. Έτρεμε για την καθημερινή τους αλληλεπίδραση και σιχαινόταν τα meetings τους, μιας και ήξερε πως με τον απαράδεκτο τρόπο του η ομάδα τους δεν σημείωνε καμία πρόοδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δείτε το πιο τρομακτικό κόλπο για το Halloween! (video)

Όλα αυτά θα άλλαζαν μαγικά όμως όταν σταμάτησε, όπως λέει, να προσπαθεί να τον αλλάξει, αλλάζοντας απλώς το πώς έβλεπε εκείνη τη σχέση τους. Κάνοντας τη μεγάλη ερώτηση στον εαυτό της: «Τι μπορώ να μάθω από τον Gavin;».

«Αντί να αγανακτώ», γράφει, «για το γεγονός ότι δεν δούλευε αρκετά και για το ότι έπαιρνε όλους τους επαίνους, αποφάσισα να τον χρησιμοποιήσω ως δάσκαλο για το πώς να δουλεύω διαφορετικά. Ρώτησα τον εαυτό μου ‘‘τι μπορώ να μάθω από αυτόν ώστε να δουλεύω αποδοτικότερα, όχι απλώς να κάνω περισσότερη δουλειά;’’».


Έτσι, μας λέει, πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους δύσκολους συναδέλφους στη δουλειά, ιδιαίτερα όταν η τύχη μας μοιάζει συνυφασμένη με τη δική τους. Να δίνουμε λιγότερη βάση στα αρνητικά, να μαθαίνουμε από τις ανεπάρκειές τους και να πάμε παρακάτω. Ακόμα και από τη συμπεριφορά μας απέναντί τους μπορούμε να αποκομίσουμε πολλές γνώσεις για τον εαυτό μας.

Η Comstock καταλήγει λέγοντας πως η διαφορετική προοπτική που ανέπτυξε απέναντι στον Gavin τη βοήθησε να φτιάξει μια «ατελή μεν, αλλά λειτουργική σχέση» μαζί του. «Ακόμα και σήμερα, υπάρχουν άνθρωποι στη ζωή μου που μπορούν να με εξοργίσουν. Αντί να τους βλέπω όμως ως αντιπάλους, έχω αλλάξει εγκεφαλικές διεργασίες ώστε να τους θεωρώ πιθανούς δασκάλους»…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο: Οδηγός τράκαρε με τρία σταθμευμένα οχήματα και έριξε έναν τοίχο! (video)


Σας άρεσε; Πατήστε...

0 σχόλια: