Σχολεία - φρούρια στην Κύπρο μετά το περιστατικό απαγωγής μαθητών « inews 365

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Μοιάζει με γρίπη, αλλά είναι πολύ πιο επικίνδυνη ασθένεια – Προειδοποίηση του CDC προς τους γονείς!

Οι γονείς μπορεί να πιστέψουν ότι η ασθένεια του μικρού τους παιδιού είναι ένα απλό κρυολόγημα, ή το πολύ-πολύ, μια γρίπη. Αλλά λίγο...

Σχολεία - φρούρια στην Κύπρο μετά το περιστατικό απαγωγής μαθητών

Κατηγορία Κύπρος στις   Οκτωβρίου 06, 2018  | 

Σειρά μέτρων ασφαλείας στα σχολεία θα λάβει το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, μετά το περιστατικό απαγωγής δύο μαθητών από σχολείο της Λάρνακας, που έληξε αισίως.

Ειδικότερα, τα μέτρα που αποφάσισε να λάβει το υπουργείο, σε συνεννόηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, τις σχολικές εφορείες και τους οργανωμένους γονείς, είναι τα εξής:

  • ψηλές περιφράξεις στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία,
  • τοποθέτηση θυροτηλεφώνων στις εισόδους όλων των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, προκειμένου να γίνεται έλεγχος ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει στην κάθε σχολική μονάδα.
  • Επίσης, θα τοποθετηθούν φύλακες στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία από τις 7 έως και τις 8 το πρωί, για να διαφυλάσσεται η ασφάλεια των μαθητών, πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι.  

Επιπρόσθετα, το υπουργείο θα διεξάγει επιμορφωτικές συναντήσεις για τους εκπαιδευτικούς, ώστε να είναι έτοιμοι να ενδυναμώσουν τα παιδιά και να τα βάλουν στη διαδικασία να είναι υποψιασμένα σε περίπτωση που βρεθούν αντιμέτωπα με περιστατικά ανάλογα της πρόσφατης απαγωγής των δύο μαθητών.

Τέλος, εξετάζεται το ενδεχόμενο έκδοση κάρτας για τους κηδεμόνες των μαθητών, την οποία θα επιδεικνύουν σε περίπτωση που θέλουν για οποιοδήποτε λόγο να παραλάβουν τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των μαθημάτων. 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Σας άρεσε; Πατήστε...

0 σχόλια: