Αυξάνει η ΔΕΗ το ηλεκτρικό ρεύμα λόγω …ρύπων « inews 365

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Μοιάζει με γρίπη, αλλά είναι πολύ πιο επικίνδυνη ασθένεια – Προειδοποίηση του CDC προς τους γονείς!

Οι γονείς μπορεί να πιστέψουν ότι η ασθένεια του μικρού τους παιδιού είναι ένα απλό κρυολόγημα, ή το πολύ-πολύ, μια γρίπη. Αλλά λίγο...

Αυξάνει η ΔΕΗ το ηλεκτρικό ρεύμα λόγω …ρύπων

Κατηγορία Ελλάδα στις   Οκτωβρίου 01, 2018  | 

Αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος μέσω ρήτρας διοξειδίου του άνθρακα (CO2) επεξεργάζεται η ΔΕΗ, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ανατιμήσεων εξαιτίας της ανοδικής πορείας των δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, που υποχρεωτικά πρέπει η δημόσια επιχείρηση να αγοράζει από το χρηματιστήριο ρύπων προκειμένου να παράγει ρεύμα από τις λιγνιτικές μονάδες.

Με δεδομένο ότι οι τιμές διοξειδίου του άνθρακα έχουν εκτιναχθεί στα 25 ευρώ ανά τόνο έναντι 5 ευρώ πέρυσι, ο προβληματισμός στην ηγεσία του υπουργείου είναι έντονος.

Πάντως, ο υπουργός παρατήρησε ότι «η ΔEH έως τώρα έχει διαχειριστεί με διαφορετικό τρόπο το κόστος του διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με τους ιδιώτες προμηθευτές, οι οποίοι έχουν στα συμβόλαια με τους πελάτες τους ρήτρα ρύπων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχέδια της εταιρείας είναι η καθιέρωση ρήτρας διοξειδίου του άνθρακα, με την οποία όταν οι τιμές προκαλούν αρνητικές επιπτώσεις το κόστος θα μετακυλίεται στην κατανάλωση.

makeleio.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...

0 σχόλια: