Απόφαση – σταθμός του Ειρηνοδικείου Λάρισας – Επιστρέφει 13ο και 14ο μισθό σε εργαζόμενους « inews 365

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Τα σαγόνια του καρχαρία – Εικόνες που κόβουν την ανάσα από αυστραλό δύτη

Μία δόση άγνοιας κινδύνου και μία ακόμη περισσότερη δόση τρέλας θα μπορούσαμε να πούμε πως διαθέτει ο Kέιν Όβερολ. Ο λόγος για τον α...

Απόφαση – σταθμός του Ειρηνοδικείου Λάρισας – Επιστρέφει 13ο και 14ο μισθό σε εργαζόμενους

Κατηγορία Ελλάδα στις   Οκτωβρίου 09, 2018  | 

- Δικαιώθηκαν σε δύο περιπτώσεις εργαζόμενοι που διεκδικούσαν την καταβολή 13ου και 14ου μισθού - Πρώτη φορά που εκδίδονται αντίστοιχες αποφάσεις στη Λάρισα - Ποιες περιπτώσεις αφορούν, τι ποσό θα αποδοθεί στους εργαζόμενους - Το σκεπτικό των αποφάσεων του Ειρηνοδικείου Λάρισας

Δύο αποφάσεις – σταθμός εκδόθηκαν από το Ειρηνοδικείο Λάρισας και αφορούν τη δικαίωση εργαζομένων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, οι οποίοι διεκδικούσαν την καταβολή του 13ου και του 14ου μισθού.

Υπογραμμίζεται πως αντίστοιχες θετικές για τους εργαζομένους αποφάσεις είναι η πρώτη φορά που εκδίδονται στη Λάρισα, ενώ είναι από τις ελάχιστες που καταγράφονται σε πανελλαδικό επίπεδο.

Υπάλληλοι στη Δημοτική Πινακοθήκη και την Περιφέρεια
Η πρώτη απόφαση αφορά δύο εργαζόμενους στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και η δεύτερη απόφαση περιλαμβάνει 32 εργαζόμενους στην αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Και στις δύο περιπτώσεις θα αποδοθούν στους εργαζόμενους ο 13ος και ο 14ος μισθός για τα έτη 2015, 2016 και 2017, ενώ το συνολικό ποσό φτάνει για κάθε έναν ξεχωριστά τα 2.500 ευρώ.

Το σκεπτικό της απόφασης
Θα πρέπει να επισημανθεί πως στο σκεπτικό των δικαστικών αποφάσεων αναφέρεται ότι η σχετική νομοθετική διάταξη «τυγχάνει ανεφάρμοστη ως αντικείμενη στο Σύνταγμα και στις έχουσες υπερνομοθετική ισχύ διατάξεις των διεθνών συνθηκών, καθόσον τους στερεί το δικαιούμενο, ικανοποιητικό και αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης Ελλήνων μισθωτών».

Σημειώνεται πως οι δικαστικές αποφάσεις είχαν βγει στο τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ οι εργαζόμενοι και στις δύο περιπτώσεις εκπροσωπήθηκαν από τον Λαρισαίο δικηγόρο Παύλο Μαουσίδη.

Πηγή: larissanet
Σας άρεσε; Πατήστε...

0 σχόλια: