Γιατί πρέπει να παίρνεις ρεπό; Η καλύτερη έρευνα ever! « inews 365

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Μοιάζει με γρίπη, αλλά είναι πολύ πιο επικίνδυνη ασθένεια – Προειδοποίηση του CDC προς τους γονείς!

Οι γονείς μπορεί να πιστέψουν ότι η ασθένεια του μικρού τους παιδιού είναι ένα απλό κρυολόγημα, ή το πολύ-πολύ, μια γρίπη. Αλλά λίγο...

Γιατί πρέπει να παίρνεις ρεπό; Η καλύτερη έρευνα ever!

Κατηγορία Ενδιαφέροντα στις   Σεπτεμβρίου 01, 2018  | 

Η δουλειά είναι σημαντικό μέρος της ζωής μας και το γραφείο είναι δεύτερο σπίτι μας...

Αλλά, μας κάνει καλό αυτό; Πόσες μέρες θα έπρεπε να δουλεύουμε για να ζήσουμε περισσότερο; Και γιατί πρέπει να παίρνεις ρεπό;

Σκέψου να δούλευες και τις επτά ημέρες της εβδομάδας. Θα την πάλευες; Όσα χρήματα κι αν έβγαζες σίγουρα δεν θα άντεχες να δουλεύεις 7/7 για περισσότερο από έναν χρόνο. Γιατί πρέπει να παίρνεις ρεπό;

Γιατί ζεις περισσότερο, τουλάχιστον έτσι λένε οι ερευνητές και το αφεντικό σου πρέπει να το διαβάσει. Μια 40ετής μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που έλαβαν λιγότερες από τρεις εβδομάδες άδεια το χρόνο ήταν πιο πιθανό να πεθάνουν νέοι από αυτούς που πήραν περισσότερες μέρες.

Οι ερευνητές αναφέρουν πως μια υγιεινή διατροφή και τακτική άσκηση δεν αρκούν για να ανακουφιστείς από το άγχος και να παρατείνεις τη ζωή.

Η μελέτη παρουσιάστηκε στο European Society of Cardiology conference στο Μόναχο και αποκάλυψε επίσης, πως σε όσους έδιναν συμβουλές ήταν πιο πιθανό να πεθάνουν νέοι, με τους ερευνητές να εξηγούν πως μάλλον προστίθεται λίγο άγχος παραπάνω στη ζωή τους.

Αυτό που μας καίει, όμως, είναι πόσες μέρες άδεια πρέπει να παίρνουμε;;; Όσοι πήραν λιγότερο από 3 εβδομάδες άδεια σε έναν χρόνο έχουν 37% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν νέοι, μέσα στα επόμενα 30 χρόνια.

Όποιοι κάνουν λιγότερες μέρες διακοπές, έχουν περισσότερο άγχος, εργάζονται περισσότεροι και καταλήγουν να κάνουν διακοπές αλλά να μην είναι αρκετές για να ξεφύγουν από τη δουλειά και το άγχος της καθημερινότητας.

Προς όλους τους εργοδότες εκεί έξω: Γιατί είναι σημαντικό να παίρνουμε άδεια; Για να ζήσουμε περισσότερο. Επομένως, την επόμενη φορά που θα θέλεις να πάρεις μια μέρα ρεπό, μη το ζητήσεις διστακτικά, ζήτα το με θάρρος. Είναι για το καλό της υγείας σου και πλέον θα μιλάς με επιστημονικές έρευνες.

ipop.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...

0 σχόλια: