Σοκ: Άρχισαν να φυτρώνουν μαύρες τρίχες στη γλώσσα αυτής της γυναίκας μετά από τροχαίο! « inews 365

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Μοιάζει με γρίπη, αλλά είναι πολύ πιο επικίνδυνη ασθένεια – Προειδοποίηση του CDC προς τους γονείς!

Οι γονείς μπορεί να πιστέψουν ότι η ασθένεια του μικρού τους παιδιού είναι ένα απλό κρυολόγημα, ή το πολύ-πολύ, μια γρίπη. Αλλά λίγο...

Σοκ: Άρχισαν να φυτρώνουν μαύρες τρίχες στη γλώσσα αυτής της γυναίκας μετά από τροχαίο!

Κατηγορία Περίεργα στις   Σεπτεμβρίου 07, 2018  | 

Η εικόνα που σόκαρε τους γιατρούς!

Μια γυναίκα που ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα και τραυμάτισε τα πόδια της παρουσίασε ένα παράξενο σύμπτωμα. Εβγαλε μαύρες τρίχες στην γλώσσα της!

Οι γιατροί στη Βρετανία που την εξέτασαν σοκαρίστηκαν στην αρχή. Η γυναίκα εμφάνισε μαύρες τρίχες στην γλώσσα της έπειτα από τη αντιβίωση που έλαβε για τον τραυματισμό στα πόδια της.

Αρχικά η γλώσσα της άλλαξε χρώμα και στη συνέχεια εμφάνισε μαύρες τρίχες. Ακόμα κι εκείνη δεν το πίστευε!

Oι γιατροί βρήκαν ότι η σπάνια πάθηση της γυναίκας ονομάζεται «μαύρη τριχωτή γλώσσα» και οφείλεται στην επιμήκυνση και την αλλαγή του χρώματος των τριχοειδών θηλών της γλώσσας (υπερκεράτωση).

Εντοπίζεται στο μεσαίο και στο πίσω τριτημόριο της επιφάνειας της γλώσσας.

Το καλό είναι ότι αυτή η πάθηση δεν είναι μεταδοτική και γιατρεύεται. Η ασθενής εκδήλωνε επίσης ναυτία και είχε μια δυσάρεστη γεύση στο στόμα της.

Δείτε την εικόνα:


Η αιτιολογία αυτής της πάθησης δεν είναι γνωστή. Διάφοροι παράγοντες όπως το κάπνισμα, η φτωχή στοματική υγιεινή, κάποια αντιβιοτικά όπως οι τετρακυκλίνες, άλλα φάρμακα, η κατάχρηση αλκοόλ, η ελαττωμένη σιελόρροια, σχετίζονται με την εμφάνιση αυτής της διαταραχής.

Η συσσώρευση χρωμογόνων μικροβίων μεταξύ των τριχοειδών θηλών προκαλεί το σκούρο χρώμα.

Μετά από περίπου έναν μήνα, οι μαύρες τρίχες εξαφανίστηκαν από τη γλώσσα της ασθενούς μετά τις απαραίτητες αλλαγές στη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε.

Οι γιατροί τονίζουν ότι αν ένας ασθενής δει κάποια αντίστοιχη αλλοίωση στη γλώσσα του δεν χρειάζεται να πανικοβληθεί, απλώς θα πρέπει να συμβουλευτεί τον γιατρό του το συντομότερο δυνατό.

athensmagazine.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...

0 σχόλια: