Ανθρωπολόγοι βρήκαν προϊστορικό οικισμό άνω των 7.000 ετών! Εντυπωσιάζουν τα ευρήματα! « inews 365

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Μοιάζει με γρίπη, αλλά είναι πολύ πιο επικίνδυνη ασθένεια – Προειδοποίηση του CDC προς τους γονείς!

Οι γονείς μπορεί να πιστέψουν ότι η ασθένεια του μικρού τους παιδιού είναι ένα απλό κρυολόγημα, ή το πολύ-πολύ, μια γρίπη. Αλλά λίγο...

Ανθρωπολόγοι βρήκαν προϊστορικό οικισμό άνω των 7.000 ετών! Εντυπωσιάζουν τα ευρήματα!

Κατηγορία Διεθνή στις   Σεπτεμβρίου 03, 2018  | 

Προϊστορικό οικισμό έφεραν στο φως οι επιστήμονες στο Δέλτα του Νείλου. Πιστεύουν ότι κατοικήθηκε από ανθρώπους πριν από περισσότερα από 7.000 χρόνια!

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο Sky News, πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους οικισμούς που υπήρξαν ποτέ και χρονολογείται πριν από την εποχή των Φαραώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, η νεολιθική περιοχή βρέθηκε στο Tell el Samara, 140 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας του Καΐρου.

Ο επικεφαλής αρχαιολόγος Φρεντερίκ Γκιό δήλωσε ότι η ομάδα του ανακάλυψε σιλό από οστά ζώων και τρόφιμα που έδειξαν ότι η περιοχή κατοικήθηκε από ανθρώπους ήδη από το 7.000 π.Χ.

ΦΩΤΟ: Twitter

Η σύγχρονη έρευνα θεωρεί ότι οι διάσημες πυραμίδες στη Γκίζα είχαν αρχίσει να χτίζονται το 2.500 π.Χ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο οικισμός περιλαμβάνει μια σειρά σπιτιών που χρονολογούνται σε διαφορετικές περιόδους.

Με την ανάκτηση του οργανικού υλικού από την περιοχή, οι επιστήμονες θα είναι σε θέση να συγκεντρώσουν τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους έζησαν οι προϊστορικές κοινωνίες στο Δέλτα του Νείλου.

Νωρίτερα φέτος, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα τεράστιο κενό μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, εγείροντας εικασίες ότι ίσως δεν γνωρίζουμε ακόμη όλα τα μυστικά των αρχαίων Αιγυπτίων.

πηγή: Sky News
Σας άρεσε; Πατήστε...

0 σχόλια: