Καρκίνος στα νεφρά: Γιατί να μην αμελείτε ΠΟΤΕ τον πόνο στα πλευρά (video) « inews 365

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Τα σαγόνια του καρχαρία – Εικόνες που κόβουν την ανάσα από αυστραλό δύτη

Μία δόση άγνοιας κινδύνου και μία ακόμη περισσότερη δόση τρέλας θα μπορούσαμε να πούμε πως διαθέτει ο Kέιν Όβερολ. Ο λόγος για τον α...

Καρκίνος στα νεφρά: Γιατί να μην αμελείτε ΠΟΤΕ τον πόνο στα πλευρά (video)

Κατηγορία Υγεία στις   Αυγούστου 02, 2018  | 

Τα συμπτώματα του καρκίνου συνήθως περιλαμβάνουν μια ανεξήγητη αλλαγή στις φυσιολογικές διαδικασίες του σώματος. Αλλά, ο πόνος στα πλευρά, που δεν πάει υποχωρεί, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι του καρκίνου των νεφρών, και θα πρέπει να δείτε έναν γιατρό.

Ο καρκίνος στα νεφρά είναι ένας από τους συνηθέστερους καρκίνους στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το NHS. Ο καρκίνος στα νεφρά συνήθως επηρεάζει τους ανθρώπους ηλικίας 60-79 ετών και είναι σπάνιος σε άτομα κάτω των 50 ετών.

Τα συμπτώματα του καρκίνου του νεφρού είναι δύσκολο να εντοπιστούν και κατά κανόνα προσδιορίζονται μόνο μέσω εξετάσεων.

Καρκίνος στα νεφρά: Συμπτώματα

Η ιστοσελίδα με θέματα υγείας και ιατρικής WebMD αναφέρει: «Ίσως να είχατε συμπτώματα καρκίνου του νεφρού, όπως πόνο στο πλευρό σας, απώλεια βάρους, ή έντονη κόπωση. Ή ίσως ο γιατρός σας έχει βρει ένα ογκίδιο στα πλευρά σας κατά τη διάρκεια μιας συνήθους εξετάσεως ή κάποιο σημάδι καρκίνου των νεφρών κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης για μια άλλη ασθένεια. Σε κάθε περίπτωση, για να επιβεβαιωθεί ο καρκίνος στα νεφρά, θα χρειαστείτε λεπτομερή φυσική εξέταση, ιστορικό υγείας και εξετάσεις. Ο γιατρός σας θα ελέγξει την κοιλιά και τα πλευρά σας ψάχνοντας για θρόμβους και θα ελέγξει για πυρετό και υψηλή αρτηριακή πίεση, μεταξύ άλλων».

Η εύρεση αίματος στα ούρα σας είναι επίσης ένα σύμπτωμα του καρκίνου των νεφρών. Το αίμα μπορεί να μην είναι εμφανές, αλλά αν τα ούρα σας είναι πιο σκούρα από το φυσιολογικό, μπορεί να είναι χρωματισμένα με αίμα.

Ένας όγκος, ή οίδημα στα πλευρά σας μπορεί να είναι επίσης ένα σημάδι της ασθένειας. Όμως, ο καρκίνος στα νεφρά έχει συνήθως πολύ μικρούς όγκους που δεν τους αισθάνεστε, οπότε μια ογκώδης μάζα είναι απίθανο να είναι καρκινική.

Αίτια

Η ακριβής αιτία του καρκίνου των νεφρών είναι άγνωστη.

Όμως, ο κίνδυνος ανάπτυξης της νόσου αυξάνεται εάν είστε υπέρβαρος, έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, ή έχετε οικογενειακό ιστορικό καρκίνου των νεφρών.


iatropedia.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...

0 σχόλια: