Εικόνες «Αποκάλυψης» στην Καλιφόρνια: Πύρινος ανεμοστρόβιλος σπέρνει τον τρόμο (video) « inews 365

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Έκθεση - γροθιά στο στομάχι: 4 στα 10 παιδιά στην Ελλάδα ζουν μέσα στις στερήσεις

Έρευνα- γροθιά στο στομάχι δημοσιεύθηκε στις Βρυξέλλες με τίτλο "Η Δημοκρατία δεν είναι για πούλημα" από ένα ανεξάρτητο μη κερ...

Εικόνες «Αποκάλυψης» στην Καλιφόρνια: Πύρινος ανεμοστρόβιλος σπέρνει τον τρόμο (video)

Κατηγορία Διεθνή στις   Αυγούστου 19, 2018  | 

Εικόνες τρόμου και συντέλειας κατέγραψαν οι κάμερες των πυροσβεστών από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Η καταγραφή της δημιουργίας και της διαδρομής ενός πύρινου ανεμοστρόβιλου αποκαλύπτει το μέγεθος του κινδύνου αλλά και την άνιση μάχη των χιλιάδων πυροσβεστών που είχαν ριχτεί στην μάχη με τις φλόγες.

Ο ανεμοστρόβιλος της φωτιάς είχε διάμετρο στην βάση του που άγγιζε τα 350 μέτρα, ενώ οι καπνοί υψώνονταν μέχρι και 12 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της γης.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο ανεμοστρόβιλος «διασπάστηκε» σε μικρότερους, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι που επικρατούσαν έκαναν ανεξέλεγκτη και μη προβλέψιμη την πορεία του, προκαλώντας μεταξύ άλλων και τον θάνατο ενός πυροσβέστη.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η εμφάνιση ανάλογων φαινομένων είναι αρκετά συχνή όταν επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για τα επίγεια και τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.


gazzetta.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...

0 σχόλια: