Βόλος: Τους κούφανε ο συνταξιούχος – Ομολόγησε τα όσα έκανε για να βγάζει επιπλέον χρήματα! « inews 365

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σε πόσο καιρό θα καθαρίσουν οι πνεύμονες, αν κόψετε σήμερα το κάπνισμα

Καπνίζατε επί πολλά χρόνια τουλάχιστον ένα πακέτο την ημέρα; Ξαφνικά νιώσατε πως η αναπνοή σας δεν σας αρκεί και αποφασίσατε να το κόψετ...

Βόλος: Τους κούφανε ο συνταξιούχος – Ομολόγησε τα όσα έκανε για να βγάζει επιπλέον χρήματα!

Κατηγορία Ελλάδα στις   Αυγούστου 03, 2018  | 

Ο συνταξιούχος αναγκάστηκε να ομολογήσει στους αστυνομικούς. Ο Βόλος και η Λάρισα έχουν βρει ακόμα ένα θέμα συζήτησης...

Ο συνταξιούχος πρωταγωνιστής της υπόθεσης, έκλεβε ποδήλατα Βολιωτών και στη συνέχεια τα πουλούσε στη Λάρισα. Σε βάρος του 65χρονου Λαρισαίου, συνταξιούχου οικοδόμου, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή δύο ποδηλάτων. Μετά από εμπεριστατωμένες έρευνες οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στα στοιχεία ταυτότητας του δράστη, έχοντας μάλιστα στα χέρια τους και οπτικοακουστικό υλικό.

Συνεχίζοντας τις έρευνες, μετά τις καταγγελίες για απώλεια δύο ποδηλάτων εντός του Ιουλίου, οι αστυνομικοί προσήγαγαν προχθές γύρω στις 6 το απόγευμα τον 65χρονο στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Ο προσαχθείς το περασμένο Σάββατο 28 Ιουλίου είχε αφαιρέσει ένα ποδήλατο από 42χρονο Βολιώτη και στη συνέχεια το μετέφερε μέσω του ΟΣΕ στη Λάρισα με σκοπό να το πουλήσει.

Προανακριτικά προέκυψε ότι με τον ίδιο τρόπο ο 65χρονος είχε αφαιρέσει ακόμη ένα ποδήλατο από έναν 69χρονο Βολιώτη στις 17 Ιουλίου. Ο προσαχθείς αρνήθηκε αρχικά τις αποδιδόμενες πράξεις, αλλά στη συνέχεια ομολόγησε. Εξάλλου, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του και τα δύο ποδήλατα και τα επέστρεψαν στους ιδιοκτήτες.

«Έκλεβα ποδήλατα γιατί δεν με έφτανε η σύνταξη»
Ο 65χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι πωλούσε τα δίτροχα με σκοπό να εξασφαλίσει ένα επιπλέον μεροκάματο, καθώς τα χρήματα της σύνταξης δεν επαρκούν για τον βιοπορισμό του. Έτσι ο δράστης έβαζε στο μάτι κυρίως καινούργια ποδήλατα, ώστε στην πορεία να μπορεί και να τα διαθέσει.

Η δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Βόλου για την άσκηση ποινικής δίωξης. Ο 65χρονος αφέθηκε ελεύθερος και θα δικαστεί σε ρητή δικάσιμο, καθώς η εξιχνίαση των κλοπών έγινε εκτός ορίου αυτοφώρου.

Κάθε χρόνο περίπου 50 κλοπές ποδηλάτων
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κλοπές ποδηλάτων στον Βόλο και τη Μαγνησία είναι κάθε χρόνο στα ίδια επίπεδα.Περίπου 50 καταγγελίες απασχολούν σε ετήσια βάση την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα.

Οι κλοπές παρουσιάζουν αύξηση κυρίως το καλοκαίρι που είναι πιο διαδεδομένη η χρήση των ποδηλάτων σε σχέση με τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου. Συνήθως, οι κλέφτες χρησιμοποιούν τα ποδήλατα προκειμένου να εξυπηρετούν κάποια ανάγκη τους, και στη συνέχεια τα εγκαταλείπουν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Στο παρελθόν -τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια- δεν έχει διαπιστωθεί να γίνονται κλοπές για περαιτέρω πώληση. Στα χέρια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου τα ποδήλατα φτάνουν μετά από αναφορές πολιτών, ότι έξω από το σπίτι τους ή σε κάποιο πάρκο ή άλλο σημείο, βρήκαν ένα παρατημένο ποδήλατο.

Τα ποδήλατα που εντοπίζονται από τους αστυνομικούς φυλάσσονται σε ασφαλείς χώρους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου είναι υποχρεωμένη από τη νομοθεσία να τα κρατάει εκεί, όμως εάν περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα και δεν υπάρξει ανταπόκριση, τότε τα μεταφέρει στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού ή στο Τελωνείο Βόλου. Για να τα πάρουν πίσω οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να έχουν αποδεικτικά στοιχεία για την απόκτησή τους.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...

0 σχόλια: