Πρόωρος θάνατος: Πόσες ώρες ύπνου αυξάνουν τον κίνδυνο « inews 365

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Τα σαγόνια του καρχαρία – Εικόνες που κόβουν την ανάσα από αυστραλό δύτη

Μία δόση άγνοιας κινδύνου και μία ακόμη περισσότερη δόση τρέλας θα μπορούσαμε να πούμε πως διαθέτει ο Kέιν Όβερολ. Ο λόγος για τον α...

Πρόωρος θάνατος: Πόσες ώρες ύπνου αυξάνουν τον κίνδυνο

Κατηγορία Υγεία στις   Αυγούστου 10, 2018  | 

Οι άνθρωποι που δεν ακολουθούν ένα φυσιολογικό πρότυπο ύπνου, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σύμφωνα με βρετανική έρευνα.

Επιστήμονες από τα Πανεπιστήμια του Λιντς, του Μάντσεστερ και της Ανατολικής Αγγλίας, με επικεφαλής τον Δρ Τσανγκ Σινκγ Κουοκ του Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κeele, αξιολόγησαν στοιχεία από 74 δημοσιευμένες μελέτες στις οποίες περιλαμβάνονταν συνολικά πάνω από τρία εκατομμύρια άτομα.

Διαπίστωσαν ότι όσοι κοιμούνται περισσότερες από τις συνιστώμενες (βάσει των διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών) επτά ώρες, αντιμετωπίζουν αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Ειδικότερα, όσοι κοιμούνταν δέκα ώρες, είχαν 30% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα συγκριτικά με εκείνους με κοιμούνταν οκτώ ώρες. 

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ: Aνεξήγητο ιατρικό φαινόμενο: Τα αδέλφια που παραλύουν με το που δύσει ο ήλιος

Διαπίστωσαν επίσης ότι όσοι έμεναν στο κρεβάτι πάνω από δέκα ώρες, είχαν 56% αυξημένο κίνδυνο θανάτου από εγκεφαλικό επεισόδιο και 49% αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο.

Η κακή ποιότητα του ύπνου σχετιζόταν με 44% αύξηση του κινδύνου στεφανιαίας νόσου.

Η μελέτη δείχνει ότι το μη φυσιολογικό πρότυπο ύπνου μπορεί να είναι δείκτης αυξημένου καρδιαγγειακού κινδύνου.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πρέπει να δοθεί περισσότερη προσοχή ώστε να μελετηθεί τόσο η διάρκεια όσο και η ποιότητα του ύπνου των ασθενών.

Η μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Heart Association.

onmed.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...

0 σχόλια: