Η Nutella φτιάχτηκε... εξαιτίας του Β` Παγκοσμίου Πολέμου! « inews 365

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Μοιάζει με γρίπη, αλλά είναι πολύ πιο επικίνδυνη ασθένεια – Προειδοποίηση του CDC προς τους γονείς!

Οι γονείς μπορεί να πιστέψουν ότι η ασθένεια του μικρού τους παιδιού είναι ένα απλό κρυολόγημα, ή το πολύ-πολύ, μια γρίπη. Αλλά λίγο...

Η Nutella φτιάχτηκε... εξαιτίας του Β` Παγκοσμίου Πολέμου!

Κατηγορία Περίεργα στις   Ιουλίου 23, 2018  | 


Αγαπάμε τη Nutella, γνωρίζουμε πολλά για αυτήν, όμως ακόμη δεν τα μάθαμε όλα! Το γνωρίζατε λοιπόν πως ο Πιέτρο Φερέρο, ο μπαμπάς του γλυκίσματος, ζαχαροπλάστης και ιδιοκτήτης της εταιρείας μετέπειτα, είχε την ιδέα της παραγωγής της μια μαύρη περίοδο της ιστορίας;

Τη δεκαετία του 1940, στην Ιταλία απ'όπου κατάγεται η Nutella και είχε το ζαχαροπλαστείο του ο Φερέρο, λόγω πολέμου, οι πρώτες ύλες ήταν μεγάλη πολυτέλεια για όλους. 

Υπήρχε τρομερή μείωση των εισαγωγών και όπως ήταν φυσικό, το κακάο μιας και δεν ήταν είδος πρώτης ανάγκης ήταν σπάνιο. Ο Φερέρο έπρεπε να βρει τρόπο για να αναπληρώσει την έλλειψη αυτή και αποφάσισε μιας και στην περιοχή καλλιεργούνταν φουντουκιές να φτιάξει ένα γλύκισμα με πάστα από φουντούκι. Το 1946, κυκλοφόρησε την "pasta gianduja" η οποία... κρυβόταν μέσα σε ψωμάκια!

Επειδή, όμως, όλοι τρελαίνονταν για την πάστα και άφηναν στην άκρη το ψωμάκι όπως πρόσεξε ο δαιμόνιος ζαχαροπλάστης, αποφάσισε να την βάλει σε βαζάκι και να την πουλήσει έτσι. 

Όταν, όμως, το 1964 το προϊόν άρχισε να εξάγεται, πήρε το όνομά της, "Nutella" από την αγγλική λέξη "nut"!

trelogaidouri.blogspot.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...

0 σχόλια: