Διχάζει το βίντεο που δείχνει μέλος της βασιλικής φρουράς που σπρώχνει τουρίστρια « inews 365

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Μοιάζει με γρίπη, αλλά είναι πολύ πιο επικίνδυνη ασθένεια – Προειδοποίηση του CDC προς τους γονείς!

Οι γονείς μπορεί να πιστέψουν ότι η ασθένεια του μικρού τους παιδιού είναι ένα απλό κρυολόγημα, ή το πολύ-πολύ, μια γρίπη. Αλλά λίγο...

Διχάζει το βίντεο που δείχνει μέλος της βασιλικής φρουράς που σπρώχνει τουρίστρια

Κατηγορία Διεθνή στις   Ιουλίου 26, 2018  | 

Ήταν δικαιολογημένη ή όχι η αντίδρασή του;

Διχάζει το κοινό ένα βίντεο που κάνει τον γύρο των βρετανικών social media και δείχνει μια τουρίστρια να δέχεται μια δυνατή σπρωξιά από μέλος της Βασιλικής Φρουράς της Βρετανίας, κατά την επίσκεψή της στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Η τουρίστρια που ήταν αποδέκτης της βίαιης χειρονομίας του φρουρού με το χαρακτηριστικό γούνινο καπέλο, στεκόταν στην λάθος πλευρά του σχοινιού που έχει στηθεί για το κοινό, και καταμεσής της προδιαγεγραμμένης πορείας που έπρεπε να ακολουθήσει ο φρουρός στην περιπολία του. 

Ο φρουρός, ο οποίος πραγματοποιούσε την προγραμματισμένη του περιπολία γύρω από την επίσημη κατοικία της Βασίλισσας, φώναξε μια προειδοποίηση πλησιάζοντας στην γυναίκα, ωστόσο εκείνη δεν τον άκουσε, εμφανώς αφηρημένη.

Τότε εκείνος την έσπρωξε με δύναμη για να κάνει στην άκρη, κινδυνεύοντας να την ρίξει κάτω.


Το βίντεο δίχασε τους χρήστες του διαδικτύου, με ορισμένους να δικαιολογούν την αντίδραση του φρουρού, λέγοντας ότι αν έπραττε διαφορετικά ίσως αντιμετώπιζε κυρώσεις, και επισημαίνοντας ότι το «κακό» με τους αδιάφορους τουρίστες που παρεμποδίζουν το έργο των φρουρών έχει παραγίνει. Άλλοι πάλι έχουν αντίθετη άποψη, και βρίσκουν αρκετά ακραία την αντίδραση του εν λόγω άντρα.

Η βρετανική βασιλική φρουρά έχει την ευθύνη της προστασίας των επίσημων κατοικιών των μελών της βασιλικής οικογένειας. Τα μέλη της είναι γνωστά για τις χαρακτηριστικές κόκκινες στολές τους και τα ψηλά καπέλα τους, που είναι φτιαγμένα από γούνα αρκούδας. Αποτελούν ένα από τα πιο εμβληματικά «αξιοθέατα» στο Λονδίνο αλλά και σε άλλες περιοχές της Βρετανίας, με αποτέλεσμα πολλοί τουρίστες να τους παρενοχλούν, ζητώντας να φωτογραφηθούν μαζί τους την ώρα που πραγματοποιούν περιπολία. 

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η καθιερωμένη πρακτική είναι να φωνάζει ο φρουρός «Στην άκρη για τη Φρουρά της Βασίλισσας», κάτι που έκανε και ο συγκεκριμένος άνδρας, προτού σπρώξει τελικά την γυναίκα.

protothema.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...

0 σχόλια: