Ασύλητος τάφος επιφανούς γυναίκας αποκαλύφθηκε στη Σίκινο! « inews 365

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Τα σαγόνια του καρχαρία – Εικόνες που κόβουν την ανάσα από αυστραλό δύτη

Μία δόση άγνοιας κινδύνου και μία ακόμη περισσότερη δόση τρέλας θα μπορούσαμε να πούμε πως διαθέτει ο Kέιν Όβερολ. Ο λόγος για τον α...

Ασύλητος τάφος επιφανούς γυναίκας αποκαλύφθηκε στη Σίκινο!

Κατηγορία Ελλάδα στις   Ιουλίου 22, 2018  | 

Ο πλούτος των κοσμημάτων μαρτυρά την υψηλή κοινωνική της θέση.

Σοφά τοποθετημένος στα υπόγεια μαυσωλείου στην Επισκοπή της Σικίνου, ώστε να μην εντοπιστεί από τυμβωρύχους, ο ασύλητος τάφος που βρέθηκε στη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης έκρυβε αρχαιολογικό θησαυρό.

Ο κιβωτιόσχημος τάφος ανήκε σε επιφανή γυναίκα της αρχαίας κοινωνίας του νησιού, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.


Ο πλούτος των κοσμημάτων της μαρτυρά την υψηλή κοινωνική της θέση. Στον τάφο βρέθηκαν χρυσά περικάρπια, δακτυλίδια, ένα περιδέραιο, μια πόρπη με ανάγλυφο καμέο, γυάλινα και μεταλλικά αγγεία, άλλα μικροευρήματα, ακόμα οργανικά ίχνη της ενδυμασίας της νεκρής.


Ο τάφος ήταν τοποθετημένος σε τυφλό σημείο στο υπόγειο ναόμορφου μαυσωλείου της όψιμης αρχαιότητας, το οποίο αργότερα μετατράπηκε σε τρουλλαίο βυζαντινό ναό -ένα εντυπωσιακό παλίμψηστο αρχαιότητας και μεσαίωνα, μοναδικό στον ελλαδικό χώρο.


Από το 2017 το υπουργείο Πολιτισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων υλοποιεί εργασίες αποκατάστασης με πιστώσεις του επιχειρησιακού προγράμματος ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προϋπολογισμού 750.000 ευρώ.

newpost.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...

0 σχόλια: