Πόσο συχνά πρέπει να πηγαίνετε στην τουαλέτα « inews 365

Translate

ON LINE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Έλκος στομάχου: Τι είναι ακριβώς, από τι προκαλείται και πώς αντιμετωπίζεται (video)

Δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το άγχος της σύγχρονης ζωής, ή μια διατροφή με πολύ fast food, προκαλε...

Πόσο συχνά πρέπει να πηγαίνετε στην τουαλέτα

Κατηγορία Υγεία στις   Ιουνίου 29, 2018  | 

Φυσικά πρέπει να πηγαίνετε όποτε νιώθετε την ανάγκη, πότε όμως η καθυστέρηση θεωρείται ανησυχητική και πότε οι συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα αναδεικνύονται σε πρόβλημα;...

Δείτε τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που ντρέπεστε να κάνετε ακόμη και στο γιατρό σας!

Συχνότητα ενούρησης

Έως 7 επισκέψεις στην τουαλέτα την ημέρα (περίπου 2 λίτρα υγρών) θεωρούνται φυσιολογικές. Δεν αποκλείεται βέβαια οι επισκέψεις να είναι έως και 10 χωρίς αυτό να υποδεικνύει απαραιτήτως πρόβλημα υγεία ή δυσλειτουργία του ουροποιητικού.

Εάν πηγαίνετε συχνότερα, ίσως έχετε πρόβλημα συχνοουρίας που οφείλεται στην υπερλειτουργική ουροδόχο κύστη. Αυτό σημαίνει ότι η κύστη συσπάται ακόμη κι όταν δεν χρειάζεται, για παράδειγμα όταν υπάρχει εντός της κύστης μικρή μόνο ποσότητα ούρων ή η κύστη είναι πολύ ευαίσθητη.
Η συχνότητα ενούρησης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποσότητα και το είδος των υγρών που καταναλώνετε μέσα στην ημέρα αλλά και από τα φάρμακα που παίρνετε. Για παράδειγμα, εάν παίρνετε φάρμακα για την υπέρταση, είναι πιθανό να πηγαίνετε συχνότερα στην τουαλέτα, καθώς αρκετά από αυτά τα φάρμακα έχουν διουρητική δράση.

Συχνότητα κενώσεων

Το γαστρεντερικό κάθε ανθρώπου λειτουργεί διαφορετικά, οπότε είναι δύσκολο να πούμε με απόλυτη ακρίβεια ποια είναι η φυσιολογική συχνότητα των κενώσεων. Σε γενικές γραμμές, φυσιολογικό θεωρείται να πηγαίνουμε στην τουαλέτα από τρεις φορές την ημέρα έως μία φορά κάθε τρεις ημέρες.

Εάν οι επισκέψεις είναι συχνότερες, πιθανότατα η σύσταση των κοπράνων είναι πολύ αραιή, άρα υπάρχει πρόβλημα διάρροιας. Η διάρροια δεν είναι ανησυχητική, εκτός αν πρόκειται για ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι ηλικιωμένοι, τα μικρά παιδιά και οι ασθενείς, καθώς ο οργανισμός τους ίσως δεν είναι σε θέση να αναπληρώσει τόσο εύκολα τα χαμένα υγρά.
Εάν οι επισκέψεις είναι ακόμη πιο αραιές, για παράδειγμα μία φορά ανά τέσσερις ή πέντε ημέρες, τίθεται ζήτημα δυσκοιλιότητας.
Σας άρεσε; Πατήστε...

0 σχόλια: